Senior Accountants till SKFs Financial Operation Center

Publiceringsdatum: 2021-09-17

Arbetsbeskrivning

Vårt Record to Report team i Göteborg växer och vi söker nu ytterligare två Senior Accountants. Teamet består av 25 personer och ingår i vårt Financial Operation Center (FOC) i Göteborg. FOC North EMEA består av ytterligare tre team, Purchase to Pay, Order to Cash samt Central Controlling som ansvarar för redovisningen i Sverige, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Norge och Finland. Inom EMEA finns det totalt tre FOC (Göteborg, Poznan och Madrid) som alla arbetar med att uppfylla SKFs globala finansstrategi att harmonisera och optimera samtliga processer inom ekonomi och vara en modern och attraktiv arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer arbeta globalt tillsammans med Chief Accountants, Accountants och övriga funktioner på SKF. Vi har även ett nära samarbete med vår partner CAP Gemini, som utför vissa operativa arbetsuppgifter inom processen.
Vi erbjuder ett varierat jobb i en internationell miljö där du kommer mötas av spännande utmaningar och intressanta arbetsuppgifter. Du kommer få vara med på en resa i implementeringen av SKF Global Finance Operations och vara en del av ett engagerat och framgångsrikt team. 

Ansvarsområden

Som Senior Accountant kommer du framförallt att arbeta med löpande redovisning, avstämningar, periodiseringar, hantera rapportering samt vara en viktig person vid månads- och årsbokslut. Du kan även supportera eller ha ett ansvar för en viss process i ett större eller flera mindre bolag. I rollen finns stora möjligheter att påverka och på ett nytänkande sätt effektivisera och samordna arbetsuppgifter uppmuntras och värdesätts.

Arbetstider

Tjänsten är en trygg tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har någon eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av att självständigt ha arbetat med redovisning, gärna i ett globalt SSC. Du är självgående och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Vi ser gärna att du har vana och erfarenhet av att ha arbetat med IFRS. Då vi är ett internationellt bolag är det viktigt att du är flytande i engelska i såväl tal som i skrift. Att du är processorienterad och är en van användare av olika affärssystem samt är vass i Excel ser vi som en självklarhet. Vi arbetar bland annat i SAP, vilket är meriterande om du kan, men det är inte ett krav.  
  
Som person är du driven, flexibel och effektiv. Du är noggrann, strukturerad, har en analytisk förmåga och är inte rädd för att utmana ”the way of working” för att förbättra processerna. Du är en lösningsorienterad och prestigelös lagspelare som välkomnar förändringar. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer, då du i denna roll har många kontaktytor både inom och utanför organisationen. Du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du ingår i ett team och arbetar tätt tillsammans med dina kollegor i en internationell miljö.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SKF med Randstad Finance. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2021-10-04, ansök därför så snart som möjligt.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
För vidare information kontakta våra ansvariga rekryteringskonsulter: 
Liza Dahlin, Rekryteringskonsult, e-mail: liza.dahlin@randstad.se
Sofia Hallberg, Business unit manager, e-mail: sofia.hallberg@randstad.se

Om företaget

SKF is the world leading supplier of products and solutions in the rolling bearing business. In addition, we are one of the leading players in seals, mechatronics, lubrications systems, and services which include technical support, maintenance services, condition monitoring and training. The inherent skills and competence of our around 40 000 employees help us fulfill our objective of creating more intelligent, sustainable and innovative customer solutions. SKF is a truly global company with the presence in more than 130 countries, serving an extensive range of industries and customers worldwide. 
SKF is establishing a Finance Operation Center organization supporting all SKF units globally. We have an exciting future ahead of us towards a clear Finance strategy road map. Finance will have a powerful role related to a lean efficient and digital environment, and we are aiming to be in the frontline of next generation Business Finance. 
The Finance Function at SKF in Gothenburg Sweden includes Order to Cash, Purchase to Pay, Record to Report and Central Controlling processes. Our Finance Operations Center will support several countries in North Europe.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnRandstad AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5562421718
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningsekonom
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Randstad AB söker två personer till denna tjänst som redovisningsekonom med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsekonom hos Randstad AB skickar du in din ansökan senast 2021-10-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Financial Accountant till Ewellix i Göteborg

Your Talent AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Göteborg.

2021-10-21

Mer info

Ekonom till Kriminalvårdens servicecenter

Kriminalvården söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Norrköping.

2021-10-19

Mer info

Senior redovisningsekonom till Synlab

The Place AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Täby.

2021-10-19

Mer info