Ekonom m. chefsansvar till Katedralskolan

Publiceringsdatum: 2022-01-13

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Katedralskolan ligger i centrala Linköping och är en av Sveriges äldsta gymnasieskolor och är grundat år 1627. Verksamheten drivs i en vacker skolbyggnad från 1915 som varsamt anpassas efter skolutvecklingens behov. Tradition och utveckling är våra honnörsord då vi vill värna om traditionerna samtidigt som vi erbjuder en modern utbildning. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Katedralskolan har idag ca 1250 elever och 120 anställda.

Katedralskolan har fyra nationella studieförberedande gymnasieprogram, Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet samt ett yrkesprogram; Handels- och administrationsprogrammet. Dessutom finns IB – International Baccalaureate Diploma Programme, som ger global universitetsbehörighet. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter en internationell profil som innefattar elevutbyte med andra länder, gedigen språkundervisning samt olika samverkansprojekt mellan språk och andra ämnen. 

Arbetsbeskrivning

Som ekonom/gruppchef på Katedralskolan arbetar du långsiktigt och strategiskt för att säkerställa väl fungerande ekonomi och administrativa processer inom skolan. Digitalisering och automatisering av processen är särskilt prioriterat. Du arbetar enligt kommunens riktlinjer för styrning, ledning och samordning av den ekonomiska verksamheten.

I arbetet ingår bland annat att;

  • Planera och driva budgetarbetet på skolan vilket innebär att samordna processen med tidplan och arbetsprocess i verksamheten.
  • Ge konsultativt, pedagogiskt och verksamhetsnära stöd i ekonomifrågor till ledningsgruppen och övriga medarbetare på skolan.
  • Ta ett strategiskt helhetsansvar i ekonomiprocessen med budgetering, delårsrapportering, den löpande ekonomiuppföljningen, inköp, internkontroll, samt kontakter med samt information till ansvariga chefer.
  • Genom erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning utveckla processer och rutiner.

Du är underställd enhetschefen på skolan och ingår i ledningsgruppen där enhetens tre rektorer samt stödfunktioner finns. Som ekonom ingår du även i ett förvaltningsgemensamt ekonomnätverk där uppdraget är att företräda skolan men även driva förvaltningsövergripande och kommunövergripande ekonomifrågor. Som stöd i ditt arbete träffar du även veckovis nämndekonom för Bildningsnämnden samt övriga gymnasieekonomer i Linköpings kommun kring gemensamma frågor.

Du kommer ha direkt personalansvar för idag anställda stödfunktioner som finns inom administration och vaktmästeri, ca 7 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta som ekonom och med ekonomisk styrning, gärna inom kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av chef- och ledarskap. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete i skolverksamhet.

Tjänsten förutsätter att du har vana att arbeta i Excel och i affärssystem, önskvärt i Unit4 Business World. Du håller dig uppdaterad inom ekonomiområdet. 

I ditt arbete har du förmåga att planera och prioritera dina uppgifter på ett effektivt sätt och ser till helheten och verksamhetens bästa. Du är van att arbeta mot mål och ser sakers långsiktiga betydelse. Du är trygg i att leda andra och skapar engagemang och delaktighet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8401

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningsekonom
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som redovisningsekonom med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsekonom hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-01-23.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Senior Redovisningsekonom till Peab Ängelholm.

Dreamwork Scandinavia AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Ängelholm.

2022-01-17

Mer info

Rådgivare ekonomi och skatt | Redovisningskonsult till Stockholm

Ludvig & Co AB söker en person till tjänsten som redovisningskonsult i Danderyd.

2021-11-04

Mer info

Redovisningskonsult till EkonomiPorten

Klara Consulting Rekrytering och Interim AB söker en person till tjänsten som redovisningskonsult i Stockholm.

2021-12-08

Mer info