Ekonomiansvarig till Morgårdshammar AB

Publiceringsdatum: 2023-11-17

Vill du arbeta inom chefer och verksamhetsledare-branschen? Positionen som redovisningschef hos Meritmind AB är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Vill du arbeta heltid hos Meritmind AB? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Smedjebacken är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Meritmind AB söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som redovisningschef. De har just nu ett ledigt jobb som redovisningschef som kan vara av intresse för dig. Låt Meritmind AB hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som redovisningschef! Ansök seast söndag den sjuttonde december 2023.


Jobbannons

Morgårdshammar är namnet på både orten och företaget och är en del av Smedjebackens Kommun. Bolaget Morgårdshammar AB har satt en enormt stor prägel på det lilla samhället sedan 1856. Företaget är känt för sina innovationer inom valsverksindustrin och har genom åren utvecklat flera patenterade produkter. Idag har Morgårdshammar en interim konsult som ekonom men på sikt är målet att hitta dig som vill utveckla ekonomifunktionen långsiktigt. Nu finns möjlighet för rätt person att ta sig an en bred och utvecklande roll i bolaget. Som ekonomiansvarig står du för tryggheten i att redovisning och resultatuppföljning fungerar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Din chef är Site Manager för Morgårdshammar och på ditt bord vilar ansvaret för ekonomifrågor. Rollen innebär samarbete med och stöttning av organisationens chefer och två ekonomiassistenter på avdelningen, något som vi ser att du även några dagar i veckan kan göra från ditt hemmakontor. Morgårdshammar ingår i industrikoncernen Danieli med huvudkontor i Italien. I koncernstrukturen utgör den svenska verksamheten ett cost center. Den legala svenska redovisningen styrs av att företaget är ett aktiebolag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar

 • Årsredovisning enligt K3
 • Månadsbokslut samt kvartalsrapportering moderbolaget Danieli
 • Handledning av ekonomiassistenter
 • Skatteberäkning
 • Kassaflödesanalys
 • Budgetprocess och prognosarbete
 • Bolagsdeklaration
 • Stämma av koncernmellanhavanden
 • Ansvar för att få över filialen i UKs redovisning till den svenska redovisningen.

Personliga egenskaper

Vi söker en engagerad kollega som utmärker sig genom sin förmåga att vara både operativ och fokuserad samtidigt som personen innehar en klokhet och förmåga att se helheten. Vi tror att du är en noggrann och ambitiös individ som drivs av att lösa problem, strukturera upp, och förbättra processer. Dina kollegor kommer troligen att uppskatta din förmåga att kombinera praktiskt handlande med en strategisk syn och din vilja att ständigt utvecklas och optimera arbetsflöden.

Kvalifikationer och erfarenhet

Dina tidigare roller kan vara där du haft ett helhetsperspektiv med ansvar inom ekonomi. Alternativt har du på annat vis samlade erfarenheter från arbete med hela flödet från löpande redovisning till bokslut. I grunden har du troligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande, men större betydelse har det att du är en trygg redovisningsekonom.

Morgårdshammar använder Visma Business och Capego och har du en vana av att arbeta i ekonomisystem samt grundläggande kunskaper i Excel är du på god väg att sätta dig in i dessa.

Vad erbjuder företaget dig?

Du erbjuds en utvecklande roll i internationell miljö där du får ta stort eget ansvar och växa i ekonomiprocesserna. På kontoret i Smedjebacken är ni drygt tjugo personer som jobbar nära och prestigelöst ihop. Din roll är central, bred och förändringsbar.

I övrigt finns en modern syn på friskvård, medarbetarskap och flexibel arbetstid. Samt inte minst en närhet till vacker natur med fiskesjöar och skog. Om du behöver finns möjligheten att arbeta några dagar från ditt hemmakontor.

Placeringsort: Smedjebacken

Om företaget

Morgårdshammar AB strategy is to offer to the market a technical and economical favorable solutions and services with reference to equipment for rolling of long products for the steel industry. Morgårdshammar is a part of Danieli Group. Danieli is an Engineering and Service company in the Iron & Steel Making Market. Danieli ranks amongst the three largest suppliers of plants and equipment to the metals industry worldwide. The Danieli Product lines cover the whole technology spectrum from raw ore to the flat and long steel finished products. Danieli Service have the mission to become the preferred partner for metals making plants to maximize productivity, quality, reliability and having control over assets and running costs.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Morgårdshammar med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMeritmind AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5565878286
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningschef
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Meritmind AB söker en person till denna tjänst som redovisningschef med placerings i Smedjebacken. Om det låter intressant att arbeta som redovisningschef hos Meritmind AB skickar du in din ansökan senast 2023-12-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Ekonomiansvarig till Gleipnergruppen AB

Serveoffice AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Stockholm.

2023-10-18

Mer info

Ekonomiansvarig till Leaf Shoes AB

Seemly Finance & Search AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Härryda.

2023-11-21

Mer info

Ekonomiansvarig till Axxona Hyrlager AB

Axxona AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Alingsås.

2023-11-22

Mer info