Redovisningsansvarig till SPF Seniorerna

Publiceringsdatum: 2021-09-19

Har du god erfarenhet av redovisning som vill jobba brett inom en ekonomifunktion på en av Sveriges största medlemsorganisationer? SPF seniorerna söker nu en redovisningsansvarig till förbundskansliet på Kungsholmen i Stockholm. Som Redovisningsansvarig rapporterar du till ekonomichefen och utgör tillsammans med denna och ekonomiassistenten förbundets ekonomifunktion. Hos oss kommer du till en human, trevlig och flexibel arbetsplats med en stark vi-känsla. Vi erbjuder en 38,75 timmars arbetsvecka och har kollektivavtal med Fremia och Unionen. Vårt kontor är beläget i trevliga lokaler på Hantverkargatan i Stockholm.

Rollens innehåll:

  • Ansvara för genomförande och upprättande av månads- och årsbokslut. 
  • Arbeta med den löpande bokföringen och säkerställa medlemsfaktureringen. 
  • Reskontra och avräkningar av medlemsavgifter samt fördelning av dessa till lokala föreningar och distrikt inom organisationen. 
  • Bereda underlag för löneadministration. 
  • Löpande kontakt och support till lokala kassörer.
  • Medverka i utvecklingsprojekt som exempelvis implementeringen av ett nytt medlemssystem eller förbättring av rutiner och processer.

Vem är du?

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller likvärdig kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser framför oss att du tidigare har arbetat med redovisning och bokslut samt har erfarenhet av att hantera stora ekonomiflöden. Du är en van användare av ekonomisystem och har goda kunskaper i Excel. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Har du erfarenhet av utvecklingsarbete kopplat till digitalisering och automatisering inom en ekonomifunktion eller haft en liknande roll inom den ideella sektorn ser vi det som meriterande.

Som person står du för struktur, noggrannhet och har engagemang, vilja och uthållighet när du tar dig an ditt arbete. I rollen läggs stor tonvikt på samverkan internt - god samarbetsförmåga ser vi därför som en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Du kan förklara komplexa ekonomitermer på ett enkelt sätt och har lätt för att anpassa dig efter situation och mottagare. Vi ser gärna att du bidrar med nya tankar och idéer!

Ansökan

Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Redovisningsansvarig via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 17:e oktober, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsult Anna Hultkrantz, 073-834 33 20 eller Kemmie Hansson, 076-399 98 45.

Om SPF seniorerna:

SPF Seniorerna är en Sveriges största ideella föreningar och är en fristående organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SPF Seniorerna har cirka 250 000 medlemmar fördelade på 26 distrikt och knappt 800 föreningar. Medlemmarna väljer medlemskap i förbundet för att vara med i gemenskapen, delta i föreningarnas aktiviteter, ta del av medlemserbjudanden och för att stötta förbundets opinionsbildnings- och påverkansarbete som seniorernas röst i samhället. SPF Seniorerna driver äldrepolitiska frågor centralt i regeringens pensionärskommitté, gentemot riksdagspartierna samt lokalt och regionalt i pensionärsråden i kommunerna och landstingen. Förbundet fokuserar på att seniorer ska ha en bra ekonomi, god hälsa samt en bra vård och omsorg. Välkommen att läsa mer om oss på spfseniorerna.se.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSignera Rekrytering AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5591388680
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningsekonom
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Signera Rekrytering AB söker en person till denna tjänst som redovisningsekonom med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsekonom hos Signera Rekrytering AB skickar du in din ansökan senast 2021-10-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Redovisningsansvarig till VIVID

Tng Group AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Örebro.

2021-10-25

Mer info

Redovisningsansvarig till Signcom

Framgång Borås AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Borås.

2021-10-22

Mer info

Redovisningsansvarig till större bolag med tillväxtambitioner!

The Place AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Solna.

2021-10-19

Mer info