CFO - entreprenörsdrivet tillväxtbolag!

Publiceringsdatum: 2022-11-23

Mira People söker nu åt Workaround en driven CFO. Du blir anställd direkt av bolaget.

Workaround hjälper sedan 2015 företag att på ett enkelt och smidigt sätt att hitta och jämföra flexibla kontorslösningar via en digital marknadsplats, vi vill helt enkelt minimera lediga kontorsytor. Vi är den första och största förmedlingstjänsten för kontor i Sverige. Företaget har kontor i Stockholm men även verksamhet i Tyskland och Nederländerna utanför Sverige. Givet en snabb tillväxt för både bolaget och branschen planeras expansion till andra europeiska städer inom kort.

Om jobbet

Bolaget står nu inför en spännande tillväxtresa uppbackad av starka investerare och söker därmed en strategisk ekonomichef som kommer att arbeta i en affärsnära roll samt verka för att utveckla bolagets affär. Du har det yttersta ansvaret för den ekonomiska styrningen, ekonomisk rapportering och att utforma samt utveckla arbetssätt, processer och rutiner inom ekonomifunktionen. Du kommer att rapportera direkt till VD för Workaround och sitta i företagets ledningsgrupp. Rollen är en mycket central del i företagets tillväxtresa. Har du erfarenhet av att leda ekonomifunktioner, är du analytiskt lagd, gillar struktur och att jobba högt och lågt i en entreprenörsdriven miljö så bör du läsa vidare.

Rollbeskrivning

Som ekonomichef på Workaround kommer du att vara ytterst ansvarig för finansiell planering, rapportering, uppföljning och bokföring/redovisning, i samarbete med redovisningsfirma. Du är senior nog för att visa vägen och van vid att arbeta proaktivt samt leda projekt relaterade till företagets finanser i samarbete med övriga funktioner.

Du rapporterar till bolagets VD och är van vid att tillhandahålla korrekt ekonomisk information konsekvent. Du hjälper även bolaget att se till att företagets policys och rutiner följs. I din roll kommer du regelbundet att stödja och kommunicera med andra teammedlemmar, ledning, styrelse och intressenter efter behov.

Exempel på arbetsuppgifter

● Att organisera, planera, utföra och följa upp samtliga uppgifter relaterade till företagets finanser och bokföring/redovisning

● Att driva processen runt, samt sammanställa och presentera, års- och kvartalsbokslut i nära samverkan med ledningsgrupp samt redovisningsfirma

● Att sammanställa och presentera månadsbokslut och månatliga rapporter över försäljningssiffror, fakturering, forecasting och kostnader

● Att sammanställa och presentera rapporter över försäljning, fakturering, cash flow, likviditet och övriga rapporter

● Analysera, följa upp resultat, bevaka lönsamheten, att se att effektiviteten internt maximeras samt att medverka i utveckling av bolaget genom att stötta ledningen.

● Proaktivt arbeta med ekonomisk analys och jämförelsedata för att förbättra verksamheten

● Driva budgetprocessen samt upprätta prognoser löpande under budgetåret

● Lönsamhetsuppföljningar, analyser samt utveckling av rutiner och processer.

● Koncernredovisning samt arbete med våra utländska konton gällande moms, redovisning och uppföljning

● Att attestera, godkänna och bokföra kundfakturor och leverantörsfakturor

● Att genomföra banktransaktioner och bevaka kontobalans

● Att hantera finansiella relationer med kunder, leverantörer och bank och utföra leverantörs- kund- och bankavstämningar

● Att vara kontaktperson samt arbeta nära mot redovisningsfirma, revisor och bank

Vem är du

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss söker vi dig som är analytisk, strukturerad, har ett sinne för detaljer och gillar att ta fram struktur och processer. Du har djupa kunskaper i excel och är van vid att sätta samman rapporter. Du är en person som säger vad du tycker och vill vara i en roll där du sitter i framsätet och visar vägen.

Vi söker dig som har en positiv attityd, är en teamplayer och gillar att jobba nära verksamheten i både högt och lågt. Vi lägger mycket vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar då vi är övertygade om att vår framgång bygger på att vi bygger en kultur med högt i tak som attraherar ett differentierat team av engagerade medarbetare.

Bakgrund och erfarenhet

● Har ca 3-5 års erfarenhet av arbete i en liknande roll

● Har en examen från universitet/högskola, företrädesvis inom redovisning/bokföring

● Har en stark kompetens inom bokföring/redovisningsprinciper- samt processer

● Är väl bevandrad i excel och redovisningssystem

● Har starka administrativa kompetenser

● Behärskar engelska i tal och skrift flytande.

Vi ser fram emot att höra från dig men då vi kommer jobba snabbt med denna process önskar vi din ansökan så snart som möjligt så att du inte går miste om chansen! Mvh, Liv på Mira People.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSvensk Jobbindustri
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningsekonom
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Svensk Jobbindustri söker en person till denna tjänst som redovisningsekonom med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsekonom hos Svensk Jobbindustri skickar du in din ansökan senast 2022-12-23.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Redovisnings- / Lönekonsult

Nissastadens Revision AB söker en person till tjänsten som redovisningskonsult i Halmstad.

2022-11-05

Mer info

EKONOMIANSVARIG - Gnosjö Klimatprodukter AB

FSK Group AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Gnosjö.

2022-11-29

Mer info

Erfaren redovisningsekonom till Norlandia och Frösunda - Sisjön

Norlandia Care AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Göteborg.

2022-11-04

Mer info