Koncernredovisningschef / ansvarig till Hjo Installation

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Är du intresserad av att jobba inom chefer och verksamhetsledare? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som redovisningschef hos The Finance Family AB. The Finance Family AB söker en medarbetare på heltid som vill arbeta tills vidare. Kan det vara du?

Denna position är tillgänglig i Göteborg. The Finance Family AB har just nu en ledig tjänst som redovisningschef. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Låt The Finance Family AB hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som redovisningschef! Ansök seast onsdag den tionde juli 2024.


Jobbannons

The Finance family söker nu en koncernredovisningschef / ansvarig till  Hjo Installation!

Här får du en fantastisk möjlighet att vara med på en resa där du får vara med och påverka din roll i ett förvärvsintensivt bolag!

I takt med att koncernen växer behöver bolaget nu förstärka centralt med en erfaren och kompetent koncernredovisningsansvarig/ chef. 

Rollen är ny i koncernen och det innebär möjlighet att implementera processer och arbetssätt med stor frihet.  Du rapporterar till koncernens CFO och sitter på bolagets kontor i Göteborg. Koncernen omsätter ca 3 miljarder kr rullande 12 månader och består av ca 6o st svenska dotterbolag.

Om tjänsten:

Rollen som Koncernredovisningsansvarig/ chef innefattar bland annat följande: 

  • Ansvara för koncernredovisningen och konsolideringen enligt K3.
  • Ansvarig för konvertering till IFRS vilket skall påbörjas under 2025.
  • Ansvara för framtagning av kassaflödesanalys på månatlig basis.
  • Tillsammans med övrig ekonomifunktion ansvara för att uppdatera samt kommunicera koncernens redovisningsprinciper och Ekonomihandbok för koncernen.
  • Att vara uppdaterad avseende redovisnings- och skatteregler och informera berörda om kommande förändringar samt säkerställa att hänsyn tas till sådana förändringar i rapporteringen.
  • Att vara CFO behjälplig med att upprättande av delårsrapporter.
  • Att vara delaktig i framtagande av koncernens årsredovisning.
  • Ansvara för och kontinuerligt utveckla koncernrapporteringssystemet Cognos. 
  • Att vara CFO behjälplig vid upprättande av månadsrapport till koncernledning och styrelsen.
  • Delta i och/eller driva verksamhetsrelaterade projekt såsom internprissättningspolicy mm.

Om dig:

För att lyckas i rollen behöver du vara uppdaterad kring redovisningsregler och ha tidigare erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning i enlighet med IFRS.  Viktigt är vana vid att ta ansvar för processer och rapportering samt arbeta med förbättringar och effektivisering. Meriterande är att ha varit delaktig i konvertering till IFRS samt implementering av Cognos som konsolideringssystem.

Bolaget är i kraftig tillväxt och förutsättningar förändras. Vi söker dig som vill följa med på resan och lockas av att kunna bidra, sätta strukturer och som lockas av den ”omogna miljön” där saker kan förändras snabbt. Det blir en otroligt rolig utmaning för rätt person!

Som person är det viktigt att ha lätt för att samarbeta och se helheten. För att passa in i kulturen behöver man också vara prestigelös och kunna ”kavla upp ärmarna vid behov”. 

För att trivas som bäst hos oss ser vi att du är analytisk, självständig, van vid och trivs med att vara drivande. Du har hög ansvarskänsla, är stresstålig och tycker om att lära dig nya saker.

Om Hjo Installation 

Hjo Installation är en svensk koncern som består av knappt 60 st svenska dotterbolag inom energioptimering, el, VS, teknisk isolering och ventilation. Med kompetens, ansvarstagande och nytänkande skapar vi så ekonomiskt effektiv energianvändning som möjligt, samtidigt som den gör minimalt avtryck på klimatet. Vi är en snabbt växande koncern som växer via förvärv. Nordic Capital är en extern ägare.

Hjo Installation är en stabil grupp av företag i en decentraliserad koncern där ledarna och deras bolag ges stor handlingsfrihet och delaktighet i koncernens fortsatta utveckling. Fokus på medarbetaren genomsyrar hela organisationen och Hjo Installation arbetar kontinuerligt med att stärka samarbetet och kompetensutbytet mellan bolagen. Tillsammans skapas innovativa idéer och processer som hjälper till att nå gemensamma mål idag och i framtiden. De drygt 1 300 medarbetarna i bolaget är nyckeln till koncernens framgång. 

Vid förvärven läggs stor vikt vid bolagens värderingar, det ska vara jordnära och varma människor som prioriterar sin personal. På Hjo Installation får de lokala bolagen utvecklas efter sin strategi. 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med The Finance Family och Marianne Seal. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marianne Seal på  0701 660863  eller marianne.seal@financefamily.se

Du är varmt välkommen med din ansökan!

.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnThe Finance Family AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5593417321
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeRedovisningschef
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

The Finance Family AB söker en person till denna tjänst som redovisningschef med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som redovisningschef hos The Finance Family AB skickar du in din ansökan senast 2024-07-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Projektekonom/ekonomiansvarig till uppdrag på deltid

Vindex AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Stockholm.

2024-05-24

Mer info

Redovisningsansvarig till Skyltmax.se

EQUIPE FINANCE AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Partille.

2024-05-30

Mer info

Kundansvarig redovisningskonsult till årets bästa byrå 2023

Keeper AB söker en person till tjänsten som redovisningskonsult i Stockholm.

2024-03-04

Mer info