Redovisningsansvarig till Wabtec Faiveley Nordic AB

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Skulle du vilja jobba inom administration, ekonomi, juridik? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som redovisningsekonom hos Wabtec Faiveley Nordic AB. Wabtec Faiveley Nordic AB behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för tills vidare, ta en titt på denna jobbannons.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Landskrona då det är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom redovisningsekonom-branschen, har Wabtec Faiveley Nordic AB just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Sök jobbet som redovisningsekonom hos Wabtec Faiveley Nordic AB och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den tjugosjätte december 2024.


Jobbannons

Wabtec – Moving and improving the world

Wabtec Faiveley Nordic AB är en del av Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget grundades för över 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna inom den nordiska tågbranchen. Som tjänsteleverantör erbjuder vi, förutom cirkulära tjänster/produkter till järnvägsbranchen, även elektrifiering och logistikoptimering av hamnar. Vi är också världsledande leverantörer av blockbromsar och bromsregulatorer som exporteras till många olika typer av tågföretag globalt.

Wabtec Faiveley Nordic ABhar för närvarande 220 anställda i Sverige och Norgesom är verksamma inom försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt supply chain & inköp, ekonomi, HR och kvalitet. Företaget har haft en god tillväxt i flera år och har idag en omsättning på över 660 miljoner SEK.

Wabtec erbjuder ett brett produktsortiment bestående av olika delsystem för tåg, industriella lösningar, loktillverkning och underhållstjänster till kunder över hela världen. Wabtec Corporation har sitt huvudkontor i Pennsylvania och har idag cirka 27 000 anställda över hela världen.

När du arbetar på Wabtec, arbetar du med några av de mest begåvade och passionerade yrkespersonerna i branschen. Vårt globala team är engagerade och resultatinriktade vilket har hjälpt oss att förbli mycket konkurrenskraftiga. Vi inser värdet av att ha ett mångsidigt team och en inkluderande kultur. Vi letar efter personer med olika bakgrunder, färdigheter och perspektiv eftersom vi tror att ett mångsidigt team ger bättre idéer och är mer framgångsrikt i att möta våra kunders behov.

Om Rollen

Med anledning av förestående pensionsavgångarsöker vi nu en redovisningsansvarigför både vårt svenska företag samt vår filial i Norge.

I rollen kommer du bland annat att ansvara för moms, deklarationer och skattehantering inkl rapportering, både för Sverige och Norge.

Totalt är vi idag 8 medarbetare på ekonomiavdelningen och i tjänsten ingår personalansvar för 2 medarbetare som idag sköter kund samt leverantörsreskontra.

Du coachar och leder ditt teammot företagets gemensamma mål. I ditt arbete ingår det att initiera och driva förbättringar inom redovisningsområdet/skatteområdet och säkerställa rätt arbetssätt och kunskap.

Du kommer att rapportera till ekonomichef Daniel Nilsson.

Ansvarsområden -Sverige och Norge
 • Skattehantering och rapportering, både externt och internt
 • Intrastatredovisning – införsel samt utförsel
 • Momsredovisning
 • Upprätta deklaration
 • Hantering av valutasäkringar
 • Upprätta årsredovisning
 • Bokslutsarbete
 • Koncernrapportering enligt USGAAP
 • SOX-kontroller
  Kvalifikationer och erfarenhet

  Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av moms och skattefrågor. Vi ser gärna att du som söker har revisionsbakgrund samt erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete från större internationella bolag.

  Kunskap om Norges redovisning samt skattefrågor är meriterande.

  Du behöver vara en mycket god användare av Excel.Kännedom om systemet M3 är en fördel men annat större affärssystem går också bra. På leverantörssidan använder vi oss utav Medius ochdet är en fördel om du har kunskaper i detta system.

  Det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

  Du har också några års erfarenhet av personalansvar.

  Personliga egenskaper

  För att trivas på Wabtec Faiveley Nordic AB och för att vara framgångsrik i rollen som redovisningsansvarig är du noggrann, strukturerad och analytiskt lagd. Du har god social kompetens, är lyhörd mot din omgivning och har god samarbetsförmåga.

  Du är intresserad av att utveckla processer och rutiner samt driva och genomföra förbättringsarbete.

  Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid.

  Om du behöver ytterligare information om tjänsten, kontakta ekonomichef Daniel Nilsson, 0705-329634 eller via email daniel.nilsson@wabtec.com

  Ansökan

  Vänligen skicka en ansökan till oss som innehåller bådeCV och personligt brev. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9:e augusti 2024.

  Vad vi erbjuder

  Vi ger dig en möjlighet att arbeta i ett internationellt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Du får en roll med stor variation och ansvar, där du kan bidra med dina kunskaper och erfarenheter för att stärka företagets finansiella funktioner.

  Wabtec Faiveley Nordic AB genomför bakgrundkontroll samt hälsokontroll inkluderat alkohol-och drogtest före anställning.

  Om jobbet

  Antal tjänster1
  ArbetstidHeltid
  FöretagsnamnWabtec Faiveley Nordic AB
  LönFast månads- vecko- eller timlön
  OmfattningTills vidare
  Organisationsnummer5560589664
  Typ av anställningVanlig anställning
  YrkeRedovisningsekonom
  YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

  Ansökan

  Wabtec Faiveley Nordic AB söker en person till denna tjänst som redovisningsekonom med placerings i Landskrona. Om det låter intressant att arbeta som redovisningsekonom hos Wabtec Faiveley Nordic AB skickar du in din ansökan senast 2024-12-26.

  Källa: Arbetsförmedlingen

  Till webb­ansökan »
  Relaterade jobb

  Redovisningsansvarig till Backer AB

  Backer AB söker en person till tjänsten som redovisningschef i Hässleholm.

  2024-07-10

  Mer info

  Redovisningsansvarig till Thunderkick AB

  The Finance Family AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Stockholm.

  2024-07-11

  Mer info

  Redovisningsansvarig till LL Bolagen

  SJR in Sweden AB söker en person till tjänsten som redovisningsekonom i Tyresö.

  2024-03-28

  Mer info